• 0592 - 315 127
  • info@agev.nl

De Asser Glas en Verfhandel, een heldere kijk op glas!

Door de samenwerking met de juiste partners biedt de Asser Glas en Verfhandel bijna alle glasproducten aan tegen zeer concurrerende prijzen. De Asser Glas en Verfhandel is een toonaangevende leverancier van glas in Noord Nederland.

De Asser Glas en Verfhandel werkt met drie soorten maten:

  • de glasmaat; sponningmaat minus 2 x 1/3 van de sponninghoogte
  • sponningmaat
  • dagmaat

Om fouten te voorkomen neemt u a.u.b. bij twijfel altijd even contact op met één van onze medewerkers.

De Asser Glas en Verfhandel is leverancier van de onderstaande glassoorten:

 

 floatglas-transparent-02
Floatglas

Floatglas is een glassoort die ook wel de 4e generatie vlakglas, enkelglas of helder glas genoemd wordt. Dit glas is sinds 1952 de internationale standaard voor het produceren van hoogwaardig glas. Floatglas kenmerkt zich door een perfect vlak glasoppervlak en zeer gelijkmatige dikte.

  Basisglas_2
Blankglas – Basisglas

Blankglas of basisglas is het basisproduct voor een breed scala glasproducten. Dit glas is in diverse diktes en maten verkrijgbaar.

 gekleurd-glas
Massa gekleurd

Dit is gekleurd enkel glas. Tijdens de productie wordt dit glas al in de massa gekleurd. De standaardkleuren zijn blank, grijs, brons, groen en blauw.

 Gespiegeld-glas
Verzilverd glas

Dit glas is ook wel bekend als spiegelglas. Ook dit glas is in verschillende diktes en kleuren verkrijgbaar. Het is floatglas waar op één zijde een zilverlaag is aangebracht die is afgedekt met een beschermende coating.

 draadglas
Draadglas

Dit glas is voorzien van metalen draden in een meestal vierkant rasterpatroon. Bij breuk worden de scherven bijeen gehouden door het gaas werk. Er zijn verschillende soorten draadglas:

  • brute draadglas – half doorzichtig, licht geribbeld (Duits draad)
  • Engels draadglas – veel kleinere bobbeltjes, van half doorzichtig tot bijna ondoorzichtig
  • Spiegeldraadglas – echt vlak, goed doorzichtig
 figuurglas
Figuurglas

Figuurglas is doorschijnend maar ondoorzichtig glas waarin figuren zijn verwerkt. Het product wordt toegepast in situaties waar wel licht doch geen doorkijk is gewenst.

 gelaagd_glas
Gelaagd glas

Officieel gelamineerd glas, bestaat uit meerdere glasbladen die zijn samengevoegd en zo één geheel vormen. Gelamineerd glas wordt meestal gemaakt van PVB (Polyvinylbutyral), bij breuk worden de glasscherven bijeengehouden door de folie. De samenstelling wordt aangeduid met de dikte van de ruiten en vervolgens het aantal folies. Bijvoorbeeld: 33.2 voor 2 keer 3 millimeter glas voorzien van twee folies.

 hardglas
Hardglas

Officieel thermisch voorgespannen glas, heeft de eigenschap om bij breuk uiteen te vallen in allemaal kleine stukjes. Een ruit wordt voor het harden allereerst op maat gesneden en voorzien van alle rand- en verdere bewerkingen, zoals het maken van gaten en uitsparingen.

Het glas wordt daarna in een oven verhit tot ongeveer 650 graden Celsius, waarna het heel snel wordt gekoeld in een koeler. Door deze snelle afkoeling zullen eerst de buitenlagen van het glas in vaste toestand komen. Hierna koelt het inwendige van de ruit af wat tot gevolg heeft dat glas in het hart wil krimpen. Hierdoor ontstaan trekspanningen die in de buitenste lagen van de glasplaat een drukspanning veroorzaken.

Deze beide spanningen zijn in evenwicht en geven de glasplaat zijn ca. 5 maal grotere sterkte dan normaal floatglas van dezelfde dikte. Wordt dit spanningsevenwicht verstoord dan valt de glasplaat uiteen in kleine ongevaarlijke korrels. Vandaar de naam “voorgespannen glas”.

 brandwerend_glas
Brandwerend glas

Brandwerend glas is een glassoort met een brandvertragende werking. Deze brandvertragende werking kan uiteenlopen van 30 of 60 minuten tot wel 90 minuten. Er zijn verschillende merken brandvertragend glas leverbaar met ieder zijn eigen kenmerken en testafmetingen.

Sommige soorten zijn gehard, andere zijn gelaagd met een gietharslaag. Weer andere soorten zijn gelaagd met een opschuimende brandvertragende laag. De verschillen zijn aantoonbaar in de testresultaten.

 isolatieglas
Isolatieglas

Dubbelglas bestaat uit twee glasbladen van een bepaalde dikte die met elkaar verbonden zijn door middel van een aluminium strip (spouw). Er zijn verschillende soorten isolatieglas leverbaar.

 standaard_isoglas_02
Standaard Isolatieglas

Hierbij wordt de spouw gevuld met lucht welke een isolerende werking heeft.

 hr_glas
Hoog rendementsglas

Hierbij wordt de spouw gevuld met een edelgas (Argon). Daarnaast wordt op de binnenzijde van één van de glasbladen een flinterdunne metaalcoating aangebracht. Deze coating laat de zonnewarmte naar binnen maar kaatst de warmtestraling die van binnen komt weer terug. Dit zorgt voor een beter wooncomfort en energiebesparing.

 

 

De Asser Glas en Verfhandel,
sponsor van sport!

lees meer

De bestelmodule in deze website is momenteel alleen voor test doeleinden — geplaatste bestellingen via deze site worden niet in behandeling genomen! Sluiten